VITO får uppdrag gjennom svensk-norsk samarbeid

VITO får uppdrag gjennom svensk-norsk samarbeid

Instalcoserlskapet Elkontakt har mottatt sitt første oppdrag utenfor Sveriges grenser sammen med det norske instalcoselskapet VITO. Prosjektet gjelder installasjon av elektro og sprinkelanlegg i Vestby Logistics Center utenfor Oslo. Total ordreverdi utgjør ca. 30 millioner.

På Vestby Logistikk senter skal man bygge to lagerbygninger, en dokkingstasjon og kontorer på totalt 45 000 kvadratmeter. Elkontakt har fått i oppdrag å gjennomføre installasjon av el, datanettverk, passajesystem og brannalarmer, mens VITO vil utføre sprinklerinstallasjoner på prosjektet.

"Dette er et veldig godt eksempel på samarbeid innen Instalco, hvor vi kan være konkurransedyktige samtidig som vi finner den beste løsningen for kunden," sier Vidar Lien, administrerende direktør i VITO teknisk entreprenør AS i Drammen.

Oppdragsgiveren er NREP Logicenter og leietaker er Prime Cargo som skal bruke lokalene for lagring av matvarer. Elkontakt er spesialister på installasjoner i nybygg, hovedsakelig på logistikk sentre og lager og produksjonshall, og har lang erfaring med den typen prosjekt. VITO har lang erfaring med komplette løsninger innen VS, sprinkler og ventilasjon.

”Prosjektet i Vestby blir vårt første prosjekt i utlandet. Vi har hatt et godt samarbeid med NREP Logicenters rundt bygningen av logistikk sentre, og vi er stolte over å ha fått tillit til å gjøre et så stort prosjekt for dem selv i Norge”, sier Rickard Ärlig, administrerende direktør i Elkontakt.

Prosjektet starter i slutten av april og skal overleveres i oktober.

Illustration: NREP.